Djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica i GKP Komunalac zajedno u kampanji “Za manje otpada”

U ponedjeljak, 23. studenog djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica zajedno s djelatnicima Komunalca sakupljali su lišće u Gradskom parku i time započeli s kampanjom “Za manje otpada” kojom se promovira važnost odvajanja biootpada pod motom „Biootpad nije smeće, odvajajte ga u posebne vreće“.

Kampanja "Za manje otpada"IMG_9814IMG_9822IMG_9830IMG_9843Kampanja "Za manje otpada"

Dok je jedna skupina mališana skupljala lišće, druga je građanima dijelila letke s porukama o važnosti odvajanja biootpada kao i ostalog otpada. Svoje mjesto na lecima pronašle su i eko poruke kojima se apelira na svijest građana grada Koprivnice. U aktivnostima su sudjelovale dvije odgojne skupine Krijesnice s odgajateljicama Željkom Ćurić i Natašom Verčević i Pčelice s odgajateljicama Majom Marković i Anom Romek te djelatnici GKP Komunalac.
Cilj kampanje je podići svijest o utjecaju otpada na okoliš, omogućiti djeci stjecanje novih znanja i vještina u gospodarenju otpadom te smanjiti otpad.
Od 2011. godine GKP Komunalac i Grad Koprivnica provode odvojeno skupljanje biootpada putem zelenih vreća, a od 2015. godine i putem smeđih posuda.
Velika većina stanovništa još uvijek biootpad u vlastitom kućanstvu ne odlaže odvojeno, već ga odlaže u posude za smeće – zajedno s ostalim kućnim (komunalnim) otpadom.
Upravo zato, najmlađi sugrađani žele poslati poruku o važnosti odvajanja biootpada jer kompostiranjem biootpada smanjujemo količinu smeća koje se odlaže na deponiju te kompostom dajemo zemlji hranjive sastojke koji su potrebni za rast i razvoj biljaka te održavamo i poboljšavamo plodnost zemlje i čuvamo okoliš.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2018. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javna licitacija „isklikom“ za zakup prodajnim mjesta – stolova na Gradskoj tržnici u Koprivnici

Na temelju  Odluke Uprave broj: 11245 od   14.09. 2018.  godine i čl.8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada Koprivnice broj ...

Opširnije

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora - skladište u Ulici Ivana Česmičkog 28 u Koprivnici

Sukladno Odluci Uprave broj: 10426/18 od 03. rujna 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javni natječaj za ...

Opširnije

Javni natječaj za davanje u zakup prostora za izlaganje ispred štandova zatvorenog tipa

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 9208/18. od  01.08.2018. godine, Gradsko Komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. raspisuje Javni natječaj za davanje ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod