Grad Koprivnica je prvi pametan grad u regiji s ISO certifikatom za mjerenje kvalitete života

Mjerenjem indikatora kvalitete života Grad Koprivnica dobila je ISO Certifikat 37120:Održivi razvoj – indikatori za gradske službe i kvalitetu života. Time je Koprivnica postala prvi grad u regiji i sedmi grad u Europi s takvim ISO certifikatom.

Projekt certifikacije za ishođenje certifikata provodi World Council on City Data (WCCD). Od ukupno 100 indikatora iz 17 područja relevantnih za gradove, a koji se mjere i analiziraju u postupku certifikacije, Koprivnica je dokazala ispravno mjerenje 46 osnovnih i 48 pomoćnih indikatora čime je osvojila najviši nivo certifikacije – Platinum. Rezultati su objavljeni na stranicama WCCD-a i omogućavaju usporedbu Koprivnice s ostalim certificiranim gradovima bez obzira na veličinu grada i područje u kojem se nalaze zbog metodologije koja se primjenjuje pri certifikaciji.

ISO certifikatIMG_1669IMG_1680

Smatr city tehnologije i smjer takvog rada sve više dolaze do izražaja, ne samo u Europi već i u Hrvatskoj. Ono što me veseli je što Koprivnica na tom području postaje lider u Hrvatskoj. Kad se pogledaju rezultati, Koprivnica prednjači i mislim da smo s pravom dobili ovaj certifikat prvi u Hrvatskoj i sedmi u Europi – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Gradovi koji su ishodili ISO 37120 certifikat rezultate mogu koristiti za ocjenu rada gradskih službi i kvalitete života u gradu, za prioritizaciju gradskog budžeta, za poboljšanje operativne transparentnosti prema građanima, za podržavanje ICT Smart City rješenja, za usklađivanje javnog i privatnog investiranja u infrastrukturu i za komunikaciju prema građanima koji postaju svjesni kontinuiranih napora i rada gradske uprave i službi u svrhu poboljšanja kvalitete života u gradu.

Ovo je bila prilika da se usporedimo s drugim gradovima i to po točno određenoj metodologiji i propisanim uvjetima koje bi kriterije gradovi koji dobiju ISO certifikat trebali imati. Riječ je o podacima prikupljenim iz različitih institucija. Svaki podatak koji je propisan da se prikupi iskazuje se po broju stanovnika – objasnila je Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac.

Grad Koprivnica se u suradnji s Gradskim Komunalnim poduzećem, Hrvatskim Telekomom i ostalim partnerima, sigurno razvija u smjeru pametnog grada, koji racionalno upravlja svojim resursima i donosi bolju i kvalitetniju uslugu građanima, što potvrđuje i ISO certifikat čiji rezultati služe upravo boljem upravljanju zajednicom u smjeru pametnih rješenja i održivog razvoja.

JAVNI NATJEČAJ

Temeljem Odluke Uprave broj: 2614/17. od 21. 02. 2017. godine Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2017. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora

Sukladno Odluci Uprave broj: 6283/18 od 21. svibnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javni natječaj za ...

Opširnije

Otvoreni javni natječaj za zakup vanjskog prostora u sklopu nekretnine Poslovni centar Pevec u Koprivnici

Sukladno Odluci Uprave broj: 5539/18 od 04. svibnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje: Otvoreni javni natječaj za ...

Opširnije

Javni natječaj u krugovima za grobna mjesta u Jagnjedovcu

Na temelju članka 13. Zakona o grobljima (N.N. 19/98., 50/12., 89/17.) i sukladno Odluci Uprave  broj: 3674/18. od 22. 03. ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod