Idealan kompost može biti i u Vašem vrtu

Biorazgradivi otpad prikupljen sa zelenih površina grada Koprivnice i Vaših okućnica ulazi u proces kompostiranja na našem kompostištu u Herešinu, Marovska 22, gdje nakon niza kontroliranih aktivnosti sukladnih i odobrenih od strane sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 nastaje visoko kvalitetan finalni proizvod – kompost.

Kompost kojeg nudi Komunalac redovno prolazi sve potrebne analize od strane ovlaštenih laboratorija (Agronomski fakultet sveučilišta u ZG, Euroinspekt-Croatiakontrola ZG) i kao takav ima karakteristike kvalitetnog organskog poboljšivača tla, što znači da se preporučuje koristiti ga kao organsko gnojivo.

Također, zbog svojih specifičnosti ima ulogu kondicionera, poboljšava strukturu i teksturu tla, uspostavlja bolje uvjete za rast korijena, dobru poroznost odnosno vododrživost i prozračnost tla, povećava mikrobiološku aktivnost kao i otpornost biljaka na bolesti i štetnike.

Upotreba :

Naš kompost preporučujemo koristiti kod pripreme tla za uzgoj povrća, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja, prilikom formiranja cvjetnih ploha, prihrane u vinogradarstvu, voćarstvu u bilo koje doba godine na način:

1. miješanje s postojećim tlom do 20cm dubine u količini 7 litara/m2 (osnovna priprema)
2. unošenje u površinski sloj do 5cm u količini 5 litara/m2 (prihrana)
3. nanošenje na površinu tla u sloju od 2-5cm kao malč
4. miješanje za sadnju u posudi u omjeru 1:3

Primjena unošenjem u tlo do 20 cm dubine prije sjetve ili sadnje utječe na bolju strukturu, teksturu i hranivost tla, unošenje u plitki površinski sloj do 5 cm veći prinos i plodonošenje, debljim površinskim nanošenjem (u obliku malča) na očuvanje vodozračnih uvjeta, smanjenje rasta korova, brže zagrijavanje tla nakon zime.

Naš kompost djeluje u tlu 1-2 godine zavisno od kulture koja se uzgaja. Kulture koje stvaraju plod (paprika, cvjetača, kupus, brokula, krumpir, tikve, lubenica, rajčica i slično) zahtijevaju učestaliju prihranu.

Komunalac d.o.o. pruža Vam mogućnost dovoza željenih količina na kućni prag. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:+385(48) 636 008 ili osobno na kompostištu u Herešinu, Marofska 22.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2018. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Otvoreni javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Gradskoj tržnici u Koprivnici

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 6295/19 od 31.5.2019. godine, Komunalac d.o.o. Koprivnica raspisuje Otvoreni javni natječaj za davanje u zakup ...

Opširnije

Javni natječaj za napuštena i neregistrirana grobna mjesta na Gradskom groblju Koprivnica

Na temelju članka 13. Zakona o grobljima (N.N. 19/98., 50/12., 89/17.) i sukladno Odluci Uprave  broj: 16003/18 od 19. prosinca ...

Opširnije

Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Gradskoj tržnici u Koprivnici

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 6064/19 od 23.5.2019. godine, Komunalac d.o.o. Koprivnica raspisuje otvoreni javni natječaj za davanje u ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod