Predstavljen novi proizvod Komunalca – DomKo

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je novi proizvod Komunalca- DomKo.

DomKo je kompost iz vašeg domaćinstva, a nastao je iz biorazgradivog otpada prikupljenog  iz okućnica koji ulazi u proces kompostiranja te nakon niza kontroliranih aktivnosti nastaje visoko kvalitetan finalni proizvod – kompost I klase. DomKo vam omogućuje široku primjenu u raznim granama poljoprivredne proizvodnje, a preporučujemo koristiti kod pripreme tla za uzgoj povrća, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja, prilikom formiranja cvjetnih ploha te prihrane u vinogradarstvu i voćarstvu.

U prigradskom naselju Herešin, 2011. godine otvoreno je kompostište za obradu biootpada. Na kompostištu se prikuplja biootpad nastao kao rezultat aktivnosti poduzeća na uređenju i održavanju zelenih površina te zeleni otpad iz domaćinstva. Kompost kojeg nudi Komunalac redovno prolazi sve potrebne analize od strane ovlaštenih laboratorija  i kao takav ima karakteristike kvalitetnog organskog poboljšivača tla, što znači da se preporučuje koristiti ga kao organsko gnojivo. Dosad su ga građani mogli kupiti samo na kompostištu, no ove godine smo ga odlučili pakirati u vreće od 50 litara i tako je nastao DomKo kojeg korisnici mogu kupiti na blagajnama Komunalca, a od sutra kreće prodaja DomKa po rajonima tako da će DomKo stići na kućni prag svih kućanstva Koprivnice, prigradskih naselja te općina  Đelekovec, Drnje, Molve, Novigrad Podravski, Koprivnički Ivanec, Sokolovac, Koprivnički Bregi i Legrad. – poručila je predsjednica uprave Komunalca, Nataša Tetec.

Gradonačelnik Mišel Jakšić uvjeren je kako će DomKo postati korisno sredstvo u vrtlarskim poslovima, a i pokazatelj je kako se na dobar način može iskoristiti sve ono što se dobiva odvojenim prikupljanjem otpada.

Naš grad je drugi u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada, što je dobar poticaj da novim projektima pratimo taj trend. Tu je Komunalac napravio velike iskorake, a ove godine nas čeka ulaganje u reciklažno dvorište i pretvaranje kompostane u mini pogon. To je u skladu s planom da imamo kružno cirkuliranje otpada, visok postotak razvrstavanja i da pratimo u tome Europu. Veseli me i što se BicKo vraća na ulice jer dobivamo puno pozitivnih komentara i kritika. I neki drugi gradovi u našem okruženju počeli su pratiti taj trend – istaknuo je Gradonačelnik grada Koprivnice, Mišel Jakšić.

Građani DomKo mogu kupiti ispred Komunalca, na kompostištu, na blagajni gradskog groblja, ponedjeljkom na sajmištu i svaki dan na tržnici, a isto tako i u vozilima koja će od sutra krenuti s prodajom po rajonima – kućanstvima grada Koprivnice, prigradskih naselja te općina Đelekovec, Drnje, Molve, Novigrad Podravski, Koprivnički Ivanec, Sokolovac, Koprivnički Bregi i Legrad.

Tako da će građani kompost moći kupiti na svom kućnom pragu. Donosimo Vam raspored prodaje Domka po rajonima

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2018. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Otvoreni javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Gradskoj tržnici u Koprivnici

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 6295/19 od 31.5.2019. godine, Komunalac d.o.o. Koprivnica raspisuje Otvoreni javni natječaj za davanje u zakup ...

Opširnije

Javni natječaj za napuštena i neregistrirana grobna mjesta na Gradskom groblju Koprivnica

Na temelju članka 13. Zakona o grobljima (N.N. 19/98., 50/12., 89/17.) i sukladno Odluci Uprave  broj: 16003/18 od 19. prosinca ...

Opširnije

Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Gradskoj tržnici u Koprivnici

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 6064/19 od 23.5.2019. godine, Komunalac d.o.o. Koprivnica raspisuje otvoreni javni natječaj za davanje u ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod