Program u povodu Tjedna upoznavanja groblja Europe 2018.

Komunalac d.o.o. u suradnji s Muzejom grada Koprivnice i Povijesnim društvom Koprivnica, ove će se godine prigodnim programom pridružiti akciji Tjedan upoznavanja groblja Europe, koji se obilježava na grobljima diljem Europe od 28. svibnja do 03. lipnja 2018. godine.
„Tjedan upoznavanja groblja“ je manifestacija koja se održavanja diljem Europe tokom mjeseca svibnja, s ciljem podizanja svijesti o važnosti groblja, njihovih arhitektonskih rješenja, umjetničkih spomenika te povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina. Komunalac d.o.o. uključilo se ove godine u obilježavanje istog. Komunalac d.o.o. član je udruge ASCE (međunarodna europska udruga značajnih povijesnih groblja) od travnja 2017. godine, a članovi udruge svake se godine uključuju u realizaciju navedenog projekta.
Program započinje u ponedjeljak 28. svibnja svečanim otvaranjem u 11:00 sati ispred stare mrtvačnice na Gradskom groblju „Pri svetom Duhu“, u sklopu programa bit će postavljena izložba dokumentarnih i umjetničkih fotografija od prošlosti do danas „Groblje Pri Sv. Duhu“.


Izložba će biti otvorena do 03. lipnja 2018. godine. Svečano otvorenje uveličat će Umjetnička škola Fortunat Pintarić s glazbenim programom, na saksofonu Vedran Momčilović/mentor: Vojkan Jocić i Duet truba, Teo Čokonaj & Tomislav Matijević/ mentor: Tomislav Ratković.
29. svibnja u 18:00 sati Povijesno društvo Koprivnica s povjesničarom izv.prof.dr.sc. Hrvoje Petrić održat će edukativnu šetnju (okupljanje za početak edukativne šetnje kod kapele Sv. Duha) i upoznavanje s grobljem tijekom koje će biti prikazano 13 grobnih mjesta, specifičnih po kulturološkom ili povijesnom značaju. Sve ih odlikuje monumentalnost, pažljivo odabrani simboli s univerzalnom religioznom porukom nade i spokoja. Obiteljske grobnice, kapele, odnosno mauzoleji posljednje su počivalište poznatih Koprivničanaca koji su kroz povijest dali veliki obol izgradnji i razvoju, Koprivnice, Hrvatske ali i šire.
Ostali dani namijenjeni su individualnom posjetu i obilasku groblja, gdje svi građani i turisti mogu pogledati izložbu fotografija koja će biti postavljena u staroj mrtvačnici na gradskom groblju.
Ova je manifestacija jedinstvena prilika da se građani našega grada upoznaju s bogatstvom, poviješću, visokim umjetničkim, kulturološkim i antopologijskim djelima koja krije naše groblje te da građani Koprivnice i kroz ovaj segment života nauče ili se podsjete na generacije koje su gradile ovaj grad, a iza kojih su ostali, ne samo živi tragovi razvoja, već uspomena utkana u kamenu za vječni spomen.

PROGRAM ODRŽAVANJA TJEDNA UPOZNAVANJA GROBLJA EUROPE
Gradsko groblje „Pri Sv. Duhu“ u Koprivnici
28.05.2018. – 03.06.2018.

PONEDJELJAK, 28. svibnja 2018.
11:00 sati
• svečano otvaranje, predstavljanje Gradskog groblja „Pri Sv. Duhu“
• otvorenje izložbe dokumentarnih i umjetničkih fotografija od prošlosti do danas
• glazbeni program: Umjetnička škola Fortunat Pintarić, na saksofonu Vedran Momčilović/mentor: Vojkan Jocić i Duet truba, Teo Čokonaj & Tomislav Matijević/ mentor: Tomislav Ratković

UTORAK, 29. svibnja 2018.

18:00 sati
• edukativna šetnja i upoznavanje s grobljem i životopisima najpoznatijih osoba koje su na njemu sahranjene „ Povijest na otvorenom s povjesničarom izv.prof. dr. sc. Hrvojem Petrićem: “Na koprivničkom groblju“ – okupljanje kod kapele Sv. Duha

• razgledavanje izložbe fotografija „Groblje Pri Sv. Duhu“

OSTALI DANI
• individualni posjet groblju
• razgledavanje izložbe fotografija „Groblje Pri Sv. Duhu“

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2018. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni poziv za prodaju dionica

Sukladno Odluci Uprave broj: 1252/19  od 28. siječnja 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javnu prodaju dionica ...

Opširnije

Javni natječaj za zakup poslovnog i skladišnog prostora u prizemlju Poslovnog centra „Pevec“ u Koprivnici

Sukladno Odluci Uprave broj: 1253/19  od 28. siječnja 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje otvoreni javni natječaj ...

Opširnije

Javna prodaja osobnih vozila

 Sukladno Odluci Uprave broj: 16266/18 od 28. prosinca 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javnu prodaju osobnih ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod