Uručeni certifikati u sklopu projekta “Certificirana seljačka tržnica“ poljoprivrednim proizvođačima

Na Gradskoj tržnici Koprivnica, 04. srpnja 2018. godine, 32 poljoprivredna proizvođača koji svoje proizvode prodaju na koprivničkoj Gradskoj tržnici dobili su certifikat u sklopu projekta ”Certificirana seljačka tržnica”.

Ovo je već šesta godina zaredom u kojoj Gradska tržnica Koprivnica zajedno s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima sudjeluje u ovom projektu. Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Cilj tog projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije.

 

Poljoprivrednim proizvođačima obratili su se Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice i Miljenko Ernoić, stručni tajnik Udruge Hrvatskih tržnica istaknuvši važnost ovog projekta te uloženi trud poljoprivrednih proizvođača, a sam program uručenja certifikata uveličale su svojom glazbenom izvedbom „Rudarice“ Kud Rudar iz Glogovca.

Gradonačelnik grada Koprivnice, Mišel Jakšić zahvalio se na trudu svim proizvođačima kojima su uručeni certifikati te najavio: –  Veseli me da je ovaj projekt postao tradicija i da je saživio te da naši građani traže upravo te proizvođače i njihove domaće proizvode. Moram napomenuti da radimo na spajanju poljoprivrednih proizvođača kako bi ostvarili suradnju samih poljoprivrednih proizvođača i odgojno obrazovnih ustanova.

Stručni tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić istaknuo je da se ovaj projekt na Gradskoj tržnici Koprivnica provodi već šestu godinu, a da Udruga hrvatskih tržnica provodi projekt već 13 godina te ima ukupno 650 poljoprivrednih proizvođača u 16 gradova diljem Hrvatske. Ovim projektom ne govorimo o samoj kvaliteti proizvoda već i o njegovom porijeklu, načinu proizvodnje što utječe i na samu kvalitetu i nutritivne vrijednosti proizvoda.

 

U postupak certificiranja mogu se uključiti svi zainteresirani proizvođači koji zadovoljavaju uvjete postavljene od Udruge hrvatskih tržnica, a troškove certificiranja snosi Komunalac d.o.o.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prijavljena za certificiranje obišla su povjerenstva u kojima su bili i stručnjaci Poljoprivredne savjetodavne službe te se na licu mjesta uvjerili kako i što se na njihovoj zemlji uzgaja. Dodijeljeni dokument vrijedi godinu dana, a zatim se mora obnoviti. Uz certifikat, svaki je proizvođač dobio i prepoznatljive žute majice, zelene pregače i zastavicu.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2018. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora u Domu mladih Koprivnica

 Sukladno Odluci Uprave broj: 3020/19 od 7. ožujka 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javni natječaj za ...

Opširnije

Obavijest o prodaji dionica društva Pevec d.d.

Uprava društva Komunalac d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica donijela je dana 28.01.2019. godine pod brojem 1252/19 odluku o Javnoj prodaji ...

Opširnije

Javni poziv za prodaju dionica

Sukladno Odluci Uprave broj: 1252/19  od 28. siječnja 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javnu prodaju dionica ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod