Dopredsjednik ADHD Europe, Marko Ferek predstavio novi sustav učenja Play attention

Usluga Play Attention sustava učenja u Domu mladih funkcionira još od svibnja 2016. godine kada je Grad Koprivnica Komunalcu dao na upravljanje spomenuti sustav što uključuje potrebnu opremu (Body Wave narukvicu) i sam program. Do danas je program prošlo oko 60 korisnika kroz 1553 održana tretmana. Svi korisnici bila su djeca osnovnoškolske dobi.

Dosadašnji rezultati kod djece su vrlo pozitivni, djeca se lakše usmjere na svakodnevne zadatke, brže pišu zadaću, ne naljute se lako zato što su obeshrabreni, smireniji su i sl. Povratne informacije od roditelja također potvrđuju uspješnost novog sustava učenja, posebno kod djece kojoj je dijagnosticiran ADHD.

Tim povodom, dana 31. siječnja u Domu mladih ponovno je predstavljen novi sustav učenja Play attention. Gost predavač bio je Marko Ferek, dopredsjednik ADHD Europe i predsjednik Udruge Buđenje.

Play Attention je biofeedback tehnologija koja omogućava treniranje pažnje odnosno jačanje koncentracije,    lakše ignoriranje ometajućih sadržaja, bolju kontrolu unutarnjih impulsa i emocija. Takva tehnologija pomaže pojedincima s ADHD-om, blagim oblikom autizma, disleksijom, a pomaci su primijećeni i kod starijih osoba koje boluju od demencije.

 

– Play attention ima zapravo puno veću ulogu nego što smo svjesni. Funkcionira već u 13 osnovnih škola. Biotehnologija lagano ulazi u obrazovni sustav. Razni oblici tih tretmana trebali bi postati sastavni dio obrazovanja – rekao je Ferek.

Da bi se vidio napredak kod osoba koje imaju ADHD dovoljno je vježbati 60 minuta tjedno, odnosno dva puta po trideset minuta. Rezultati su vidljivi nakon 15-20 tretmana.

Na kraju predavanja predstavila se koprivnička Udruga za razumijevanje ADHD-a” Moja ” koja za roditelje i njihovu djecu provodi besplatne radionice kako bi se što bolje suočili s poteškoćama na koje nailaze u svakodnevnom životu.

Sve detaljne informacije i rezervacije termina za Play attention sustav učenja možete dobiti na broj telefona 048/221-477, u Domu mladih Koprivnica. Tretmani su besplatni za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi s područja grada Koprivnice dok se za sve ostale korisnike naplaćuje 50,00 kn po dolasku.

 

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2019. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

JAVNI NATJEČAJ za zakup poslovnog prostora, skladišta i drvenog kioska na Gradskom groblju u Koprivnici

Sukladno Odluci Uprave broj: 8901/19. od 22. 08. 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Javni natječaj za ...

Opširnije

JAVNI NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnih prostora – drvenih štandova zatvorenog tipa na Gradskoj tržnici Koprivnica

Na temelju članka 7. i 8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada Koprivnice broj: 5/04, 3/08, 1/09, 3/09 i 2/12) ...

Opširnije

Otvoreni javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Gradskoj tržnici u Koprivnici

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 6295/19 od 31.5.2019. godine, Komunalac d.o.o. Koprivnica raspisuje Otvoreni javni natječaj za davanje u zakup ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod