BicKo sustav

BICKO-logo

BicKo sustav je prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici. BicKo sustav se može koristiti svakodnevno kroz 7 dana u tjednu u periodu od 6.00 do 24.00 sata. Podaci o slobodnim biciklima, odnosno postoljima dostupni su korisnicima na svakom pilonu, web stranici sustava www.bicko.bike te putem mobilne aplikacije.

Kako koristiti BicKo?

1. korak:
Otići Operatoru BicKo sustava (GKP Komunalac d.o.o., Mosna ulica 15, 48000 Koprivnica) i sklopiti ugovor o posudbi. Prije sklapanja ugovora obavezno se informirati o svojim pravima i obvezama u Općim uvjetima korištenja Bicko sustava. Po sklapanju ugovora Operator korisniku izdaje RFID karticu ili jednokratni kod za posudbu bicikala.

2. korak:
Na svakom BicKo terminalu možete otključati bicikl prislanjanjem kartice na označeno mjesto na postolju ili unosom jednokratnog koda na pilonu BicKo terminala nakon čega će vam se prikazati broj bicikla spremnog za korištenje.

3. korak:
Nakon zvučnog signala uzimate bicikl i vozite se najviše 120 minuta unutar kojih trebate vratiti bicikl na prvo slobodno postolje.

4. korak:
Vratiti bicikl na postolje. Nakon zvučnog signala bicikl je zaključan, a simbol zaključanog lokota na parkirnom mjestu pokazuje da je bicikl ispravno vraćen.

S koliko je godina moguće koristiti uslugu?

BicKo uslugu mogu koristiti osobe starije od 16 godina.

Mogu li uzeti nekoliko bicikla istovremeno?

Ne, s vašom karticom ili kodom možete uzeti samo jedan bicikl.

Gdje mogu pronaći BicKo terminale?

1. Zrinski trg
2. Lenišće
3. Glavni kolodvor
4. Gradski bazeni “Cerine”
5. Dom mladih
6. Kampus
7. Ul.Ivana Česmičkog

Koliko košta BicKo usluga?

Korisnici će moći besplatno koristiti BicKo uslugu do 30.09.2015. godine (to se ne odnosi na naknadu štete koja je nastala krivnjom korisnika). Nakon testnog perioda, odnosno od 01.10.2015. uspostaviti će se sustav naplate BicKo usluge prema cjeniku kojeg donese Operator sustava sukladno novim Općim uvjetima korištenja BicKo usluge.

Ima li usluga BicKo neku vrstu osiguranja?

U slučaju da korisnik ne vrati bicikl unutar propisanog roka, izdat će mu se upozorenje za prijestup. Ukoliko se prijestup ponovi, korisniku će biti zabranjeno korištenje bicikala na period od 3 mjeseca. Ukoliko korisnik ne vrati bicikl unutar 24h od trenutka posudbe, korisniku će automatski biti zabranjeno korištenje bicikla na 3 mjeseca, a takav će se čin smatrati otuđenjem bicikla. Ukoliko korisnik ošteti ili ukrade bicikl, BicKo će korisniku naplatiti štetu.

Korisnik bicikl koristi na vlastitu odgovornost. Korisnik preuzima potpunu odgovornost za štete koje je sam uzrokovao.

Kontakt

Sve informacije o BicKo sustavu biti će dostupne na šalteru Komunalca Koprivnica, web stranicama www.bicko.bike, www.bicycleoasis.eu i www.komunalac-kc.hr ili na broju telefona +385 (0)48 251 833.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2020. godinu