Grad Koprivnica i Komunalac obilježili „Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj“ i to projektom „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“

Grad Koprivnica i Komunalac obilježili su „Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj“ i to projektom „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“, čija je ukupna vrijednost 1.141.160,22 kuna od kojih je 832.488,20 kuna sufinancirano iz europskog Kohezijskog fonda.

Osim grada Koprivnice, projekt provode općine Drnje, Đelekovec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Rasinja i Sokolovac.

Edukacijama i radionicama nastoji se podići svijest naših građana i stanovnika okolnih mjesta o važnosti održivog gospodarenja otpadom. Sudjelovanjem u projektu „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji“, kod djece se postiže dodatan učinak važnosti i odgovornosti prema okolišu koji nas okružuje.

Zbog svega navedenog, veliki broj dječjih vrtića i osnovnih škola se uključio u obilježavanje „Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj“ kroz spomenuti projekt.

Središnji događaj ovih aktivnosti održao se u srijedu, 22. svibnja 2019. godine na koprivničkom Zrinskom trgu. Kroz zabavne eko kvizove i štafetne utrke odvajanja otpada, natjecalo se ukupno 180 djece  iz DV „Tratinčica“, „Igra“ i „Smiješak“, OŠ „Braća Radić“, „A.N. Gostovinski“, „Đuro Ester“ te COOR „Podravsko sunce“  te u Đelekovcu u školskom vrtu Osnovne škole „Mihovil Pavlek Miškina“.

Posebnost ovog događaja bilo je i prvo javno predstavljanje maskote projekta Mirko Reciklirko.

Povodom projekta u Gradskoj vijećnici je održana  konferenciju za medije na kojoj su se okupljenima obratili voditeljica projekta Iva Svirčić Borštnar, sudionica projekta i moderatorica eko igara Sonja Hlebar, ravnateljica OŠ „Blaž Mađer“ Novigrad Podravski Lidija Peroš (pobjednička škola natječaja „Eko vrtovi“), članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

U svim aktivnostima koje će se provoditi u sklopu navedenog projekta sudjeluju i Komunalac i to u kreiranju sadržaja za publikacije, brošure, letke i priopćenja kako bi na pravilan način informirali i potaknuli građane na razdvajanje otpada na kućnom pragu te podigli svijest o važnosti odgovornog postupanja s otpadom.
Kroz sve aktivnosti pratit će nas i maskota Mirko Reciklirko – koji nam dolazi iz svemira i simbol je pravilnog razvrstavanja i odlaganja otpada. On će educirati građanstvo, osobito djecu na kreativan način, interakcijom kroz razne manifestacije, radionice i predstave.

Komunalac d.o.o. kontinuirano provodi edukativne aktivnosti već više godina počevši od najmanjih uzrasta u vrtićima i školama uz razne kreativne radionice. Nastojimo građane što više uključiti u razvrstavanje otpada uz razne edukativne sadržaje i upute koje im dostavljamo na kućne adrese, edukacije sa predstavnicima višestambenih zgrada i niz drugih aktivnosti.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2019. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj “Isklikom za davanje u zakup prodajnih mjesta (stolovi) na Gradskoj tržnici u Koprivnici uoči blagdana Svih svetih.

Na temelju Odluke Uprave broj 9614/19 od 11. rujna 2019. godine i članka 8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada ...

Opširnije

Otvoreni javni natječaj za zakup poslovnog prostora na katu Poslovnog centra „Pevec“ u Koprivnici, Radnička cesta 10

Sukladno Odluci Uprave broj: 9613/19  od 11. rujna 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Otvoreni javni natječaj ...

Opširnije

Javni natječaj za davanje u zakup prostora za izlaganje ispred drvenih štandova zatvorenog tipa

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 9386/19 od 4. rujna 2019. godine, KOMUNALAC d.o.o. raspisuje Javni natječaj za davanje u ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod