Komunalac sudjelovao na svečanoj obljetnici pogrebnog poduzeća Maribor i groblja Pobrežje

Dana 28. svibnja održana je središnja svečanost povodom 150 godina pogrebnog poduzeća Maribor te 140 godina groblja Pobrežje u Mariboru na kojoj su sudjelovali predstavnici brojnih inozemnih izaslanstava te hrvatski predstavnici koji su članovi ASCE-a pa tako i Komunalac d.o.o. Koprivnica koji je član udruge ASCE (međunarodna europska udruga značajnih povijesnih groblja) od travnja 2017. godine.

Svečanost je  započela u 13 sati na spomen obilježju „Sjećanja na mir“ gdje su brojna inozemna izaslanstva pa tako i hrvatski predstavnici izrazili počast vojnicima brojnih kultura i zemalja koji su izgubili živote u dva svjetska rata u Mariboru.

Direktorica pogrebnog poduzeća Maribor i predsjednica europske udruge značajnih povijesnih groblja- ASCE Lidija Pliberšek podsjetila je da stanovnici tadašnjeg naselja Pobrežje prije 140 godina, zasigurno nisu mogli ni zamisliti da će ovdje jednom stajati brojni važni izaslanici iz inozemstva i da će to biti mjesto iz kojeg će njihovo poduzeće voditi međunarodna udruga.

 

Nakon središnje svečanosti, Tanja Vukušić, direktorica Sektora zelenih površina, groblja i tržnice sa svojim suradnicima obišla je gradsko groblje Pobrežje te s Lidijom Pliberešek izmijenila iskustva na temu turističke volarizacije groblja te uspješno provedenih promotivnih događaja i aktivnosti groblja s ciljem da se građani upoznaju s bogatstvom, poviješću, visokim umjetničkim, kulturološkim i antopologijskim djelima koja kriju groblja.

Građani će tako i kroz ovaj segment života naučiti ili se podsjetiti na generacije koje su gradile grad, a iza kojih su ostali, ne samo živi tragovi razvoja, već uspomena utkana u kamenu za vječni spomen.

 

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2019. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj “Isklikom za davanje u zakup prodajnih mjesta (stolovi) na Gradskoj tržnici u Koprivnici uoči blagdana Svih svetih.

Na temelju Odluke Uprave broj 9614/19 od 11. rujna 2019. godine i članka 8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada ...

Opširnije

Otvoreni javni natječaj za zakup poslovnog prostora na katu Poslovnog centra „Pevec“ u Koprivnici, Radnička cesta 10

Sukladno Odluci Uprave broj: 9613/19  od 11. rujna 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Otvoreni javni natječaj ...

Opširnije

Javni natječaj za davanje u zakup prostora za izlaganje ispred drvenih štandova zatvorenog tipa

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 9386/19 od 4. rujna 2019. godine, KOMUNALAC d.o.o. raspisuje Javni natječaj za davanje u ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod