Održana javna tribina na temu sprečavanja nastanka otpada

U ponedjeljak, 23. prosinca održana je javna tribina na temu sprečavanja nastanka otpada, odvajanja otpada u kućanstvima te ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. Ova tribina, u sklopu projekta Izgradnje Reciklažnog dvorišta Herešin, održana u Gradskoj vijećnici za cilj je imala dodatno osvijestiti građane o važnosti recikliranja.

Govornici Saša Grubačević (direktor sektora gospodarenja otpadom, GKP Komunalac), Slobodan Tokić  (poslovođa radne jedinice čistoća i gosp. otpadom, GKP Komunalac), Marina Balala (viša referentica za gosp. otpadom, GKP Komunalac) i Anja Jakšić (viša referentica za gosp. otpadom, GKP Komunalac) pohvalili su građane grada Koprivnice jer je zajedničkim naporima postignuto da se grad Koprivnica trenutno nalazi vrlo visoko na ljestvici odvojenog sakupljanja otpada sa stopom od 51,57%.

Uz detaljna objašnjenja kako i na koji način razvrstavati otpad, Saša Grubačević, direktor sektora gospodarenja otpadom, apelirao je na sve građane da razni glomazni otpad ne odlažu na divljim odlagalištima, već da otpad potpuno besplatno predaju na reciklažno dvorište u Dravskoj, a od siječnja i na reciklažno dvorište Herešin jer će tako sav otpad biti pravilno zbrinut kako bismo izbjegli nepotrebna onečišćenja okoliša.

Projekt „Reciklažno dvorište Herešin” uključuje izgradnju i opremanje novog i suvremenog reciklažnog dvorišta, koje će omogućiti kvalitetnije i učinkovitije gospodarenje otpadom, čišći okoliš te ostvarenje ciljeva predviđenih lokalnim, nacionalnim i europskim strateškim planovima. Otvaranjem još jednog reciklažnog dvorišta omogućit će se kvalitetnije i učinkovitije gospodarenje otpadom. Ukupna vrijednost projekta je 5,2 milijuna kuna od čega je 85 posto iznosa sufinancirano iz Kohezijskog fonda Europske unije, dok je ostatak osigurao Grad Koprivnica.

Projekt novog reciklažnog pokriva administrativno područje grada Koprivnice i okolnih naselja Bakovčica, Draganovec, Herešin, Jagnjedovec, Kunovec Breg, Reka, Starigrad i Štaglinec odnosno ukupno obuhvaća nešto manje od 31 tisuću stanovnika i gotovo 11 tisuća kućanstava.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2020. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj - grobna mjesta

Na temelju članka 13. Zakona o grobljima (N.N. 19/98., 50/12., 89/17.) i sukladno Odlukama Uprave broj: 16003/18 od 19. 12. ...

Opširnije

Javni natječaj u krugovima za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Komunalca

 Na temelju Odluke Uprave broj: 330/20 od 10. siječnja 2020. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica, ...

Opširnije

Javni natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Komunalca

Na temelju Odluke Uprave broj: 12203/19  od 21. studenog 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica, ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod