Posađeno više od 100 autohtonih voćaka u akciji „Rastimo zajedno“

Grad Koprivnica i gradsko komunalno poduzeće Komunalac podržavajući inicijativu „Kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“, samostalno su zajedno sa ustanovama koje djeluju na području grada Koprivnice osmisli aktivnost pod motom „Rastimo zajedno“.

Zajedno sa svim generacijama – školama, vrtićima, umirovljenicima dana 25. listopada kod Gradskih bazena Cerine posađeno je više od 100 sadnica autohtonih voćaka koje su donirala djeca i roditelji iz osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce“, Vatrogasne zajednice grada Koprivnice te gradskih ustanova – Knjižnice i čitaonice Fran Galović i muzeja Grada Koprivnice.

Akciju „Rastimo zajedno“ otvorio je Gradonačelnik grada Koprivnice „Mišel Jakšić“, dogradonačelnica Melita Samoborec te Predsjednica Uprave Komunalaca, Nataša Tetec sa članovima Uprave, Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom koji su se ovom prilikom zahvalili svim sudionicima i istaknuli dobrobit ove hvalevrijedne akcije za naš zeleni grad.

Prilikom sadnje sudjelovalo je više od 200 sudionika koji su uz pomoć djelatnika Komunalca posadili autohtone sadnice, a kako bi biljkama osigurali zdrav i dug život, Komunalac je prilikom sadnje nahranio biljke DomKom, kompostom I klase.

Uz samo nekoliko kratkih uputa od strane djelatnika Komunalca, djeca i mladi su naučili kako saditi i čuvati biljke.

U sklopu ove aktivnosti mališani i školarci imali su priliku vidjeti školicu voćaka te su dobili za zadatak osmisliti ime autohtonog voćnjaka kojeg će tokom cijele godine moći posjećivati i ubirati plodove. Voćnjak je dobio ime „Naš voćni svijet“, a ime su osmislili kreativni mališani iz dječjih vrtića grada Koprivnice.

Voćnjak „Naš voćni svijet“ biti će mjesto škole prirode o kojem će zajedno voditi brigu sve generacije grada Koprivnice i djelatnici  Komunalca tokom cijele godine. Za škole i vrtiće biti će organizirane razne kreativno-edukacijske radionice na kojima će djeca iz prakse učiti o biljnom svijetu te o važnosti očuvanja našeg okoliša.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se svim građanima, ustanovama, tvrtkama i udrugama koje su na bilo koji način doprinijeli ozelenjivanju vlastite životne i radne sredine te koji su zajedno s nama sudjelovali u akciji „Rastimo zajedno“.

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2019. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj “Isklikom za davanje u zakup prodajnih mjesta (stolovi) na Gradskoj tržnici u Koprivnici uoči blagdana Svih svetih.

Na temelju Odluke Uprave broj 9614/19 od 11. rujna 2019. godine i članka 8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada ...

Opširnije

Otvoreni javni natječaj za zakup poslovnog prostora na katu Poslovnog centra „Pevec“ u Koprivnici, Radnička cesta 10

Sukladno Odluci Uprave broj: 9613/19  od 11. rujna 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica, raspisuje Otvoreni javni natječaj ...

Opširnije

Javni natječaj za davanje u zakup prostora za izlaganje ispred drvenih štandova zatvorenog tipa

Na temelju Odluke Uprave Društva broj: 9386/19 od 4. rujna 2019. godine, KOMUNALAC d.o.o. raspisuje Javni natječaj za davanje u ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod