Na gradskoj tržnici uručeni novi certifikati poljoprivrednim proizvođačima

Na gradskoj tržnici Koprivnica, 17. lipnja, 43 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na koprivničkoj gradskoj tržnici dobili su certifikate u sklopu projekta Certificirana seljačka tržnica.

Ovo je već četvrta godina zaredom u kojoj i Gradska tržnica Koprivnica s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima sudjeluje u projektu Certificirana seljačka tržnica.
Projektom se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Cilj tog projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije.

Poljoprivrednim proizvođačima obratili su se Mišel Jakšić, Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Koprivnice, Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac i Miljenko Ernoić, stručni tajnik Udruge Hrvatskih tržnica istaknuvši važnost ovog projekta te uloženi trud poljoprivrednih proizvođača.

Uručenje certifikataIMG_6495IMG_6510IMG_6497Certifikati 2016 Certifikati 2016

Želim se zahvaliti Upravi tržnice, poslovođi i svim radnicima koji su dali izniman trud u ovom certificiranju i u radu tržnice da ona bude kakva je danas. Želim čestitati i svim poljoprivrednim proizvođačima koji su danas primili certifikate te se nadam da će te ne samim certifikatom već i trudom koji ste uložili imati dobar i značajan promet poslujući na našoj tržnici. Bili smo među prvih 20 gradova koji su počeli s tim projektom. Veseli me činjenica što je danas 43 proizvođača dobilo certifikate. Oni s tim mogu bolje konkurirati, proizvode hrvatski proizvod i to svojim certifikatom garantiraju – istaknula je u svom govoru predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.
Na trudu i radu svim proizvođačima kojima su uručeni certifikati zahvalilo se i Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Koprivnice, Mišel Jakšić te je istaknuo: vidim da ulažete puno truda te s puno volje pristupate ovom certificiranju. Ovaj projekt iz godine u godinu raste što pokazuje da se može ostvarivati određeni gospodarski benefit i da se može živjeti od poljoprivredne proizvodnje. Ujedno, omogućavamo našim građankama i građanima  da na stolu imaju domaću hranu.

U postupak certificiranja mogu se uključiti svi zainteresirani proizvođači koji zadovoljavaju uvijete postavljene od Udruge hrvatskih tržnica, a troškove certificiranja snosi GKP Komunalac d.o.o.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prijavljena za certificiranje obišla su povjerenstva u kojima su bili i stručnjaci Poljoprivredne savjetodavne službe, te se na licu mjesta uvjerili kako i što se na njihovoj zemlji uzgaja. Dodijeljeni dokument vrijedi godinu dana, a zatim se mora obnoviti.

IMG_6548Certifikati 2016IMG_6545

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2019. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Komunalca

Na temelju Odluke Uprave broj: 12203/19  od 21. studenog 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica, ...

Opširnije

Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Komunalca d.o.o.

Na temelju Odluke Uprave broj: 11866/19  od 13. studenog 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica, ...

Opširnije

Javni natječaj “Isklikom za davanje u zakup prodajnih mjesta (stolovi) na Gradskoj tržnici u Koprivnici uoči blagdana Svih svetih.

Na temelju Odluke Uprave broj 9614/19 od 11. rujna 2019. godine i članka 8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod