Predstavljen Play attention – novi sustav učenja u Domu mladih Koprivnica

U utorak 19. travnja, u dvorani Doma mladih Koprivnica, održano je predstavljanje Play Attention sustava učenja koji pomaže povećanju koncentracije kod djece i odraslih, posebno osoba s poremećajem ADHD.

Picture 132Picture 160Picture 136Picture 148Picture 150Picture 162

O ovom sustavu  govorili su zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, predsjednica Uprave GKP Komunalac Maja Hleb i predstavnik udruge „Buđenje“, Udruga za razumijevanje ADHD-a Marko Ferek.

-Sustav se sastoji se od BodyWave narukvice koja se postavlja na ruku te od programa koji sadrži video igrice. Narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu i na taj način vi, svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak, u potpunosti kontrolirate tijek igrice. Sustav učenja Play Attention može znatno pomoći u koncentraciji, u smanjenju impulzivnosti kod djece, u ignoriraju ometajućih sadržaja koji se događaju oko njih, što  na kraju utječe na njihovu produktivnost, na samopouzdanje, a može čak pojačati i socijalne vještine te skratiti vrijeme pisanja domaćih zadaća. pojasnio je Marko Ferak iz Udruge „Buđenje“ te dodao kako oni u udruzi rade na tome već tri godine te da su imali dosta dobrih rezultata.

ADHD je deficit pažnje, hiperaktivni poremećaj koji karakteriziraju tri glavna simptoma hiperaktivnost, nepažnja i impulzivnost. To su sve zapravo normalne ljudske osobine, a ono što karakterizira ADHD je da su svi ti simptomi ekstremno izraženi  do te razine da osoba ne može normalno funkcionirati u dvije ili više sredina. To su vrlo često djeca koja su vrlo dekoncentrirana, ne mogu usredotočiti svoju pažnju, hiperaktivna su. Zato je jako bitno na vrijeme educirati učitelje i roditelje kako bi mogli prepoznati te osobine i simptome i pravovremeno dati pravu podršku takvoj djeci.

-Izuzetno nam je drago da najmodernija tehnologija za pomoć djeci koja imaju problem sa poremećajem zvanim ADHD, ali i za djecu i odrasle koji žele razvijati svoju pažnju i koncentraciju, da mogu na jednom mjestu u našoj Koprivnici steći određeno znanje i vještine koje možda mogu koristiti u nekim željenim zanimanjima. Jedini smo grad u Hrvatskoj koji će dati na raspolaganje svojoj djeci taj uređaj i to besplatno. ­ – rekao je zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb istaknula je da će tretmani biti besplatni za djecu predškolske dobi i osnovnoškolce s područja grada Koprivnice, dok bi svi  ostali plaćali 50 kuna što je, puno manje nego u drugim gradovima, a razliku do punog iznosa plaćati će Grad Koprivnica.

– Za sada imamo već nekoliko desetina upita, dakle interesa ima i nadamo se da će taj uređaj biti korišten obzirom da je to nešto što je u svijetu priznato, a u Koprivnici je prvi puta. Biti će postavljen u Domu mladih Koprivnica. Zaposlenici Komunalca koji će na tome raditi prošli su edukacije i raditi će u određeno vrijeme u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu ovisno o interesu i posjećenosti koju će iskazati roditelji i djeca – dodala je Maja Hleb.

Nakon uvodnog dijela, Gospodin Ferek i gospođa Snježana Novosel detaljno su objasnili Play attention sustav, a zainteresirani građani isprobali su sam sustav i način na koji on funkcionira.

Picture 250Picture 230Picture 255

Vrijednost uređaja Play attention je 22 tisuće kuna, a financiran je od strane Grada Koprivnice, dok ga je GKP Komunalac d.o.o. dobio na upravljanje i održavanje.

Tretmani su dostupni u Domu Mladih i besplatni su za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s područja grada Koprivnice.

Više informacija:

Dom mladih Koprivnica

Hrvatske državnosti 10

48 000 Koprivnica

048/221 – 477

zeljka.vulic@komunalac-kc.hr

JAVNI NATJEČAJ

Na temelju članka 32. Zakona o udrugama “Narodne novine broj 74/14.) i članka 13. Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije od 10. srpnja 2018. godine, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. objavljuje:

JAVNI NATJEČAJ za predlaganje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije za 2019. godinu

newsletter
Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz GKP Komunalac d.o.o. prijavite se na naš newsletter.

Kom.Net

Zanima li Vas možda što je to Komnet? Registrirani korisnici upišite Vaše pristupne podatke za ulaz. Zaboravili ste Zaporku?

Novi korisnici registrirajte se OVDJE.

POSLOVNI SUBJEKTI

- FINA e-Račun
- Pantheon e-Račun

 
KUĆANSTVO

- Svi računi web portal
- ePošta

Želite prijaviti komunalne probleme i ubrzati njihov popravak?
Opiši problem – Slikaj – Šalji!
 
Pristupite servisu putem web sučelja ili mobilne aplikacije.

Javni natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Komunalca

Na temelju Odluke Uprave broj: 12203/19  od 21. studenog 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica, ...

Opširnije

Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Komunalca d.o.o.

Na temelju Odluke Uprave broj: 11866/19  od 13. studenog 2019. godine, Gradsko komunalno poduzeće KOMUNALAC d.o.o., Mosna ulica 15, Koprivnica, ...

Opširnije

Javni natječaj “Isklikom za davanje u zakup prodajnih mjesta (stolovi) na Gradskoj tržnici u Koprivnici uoči blagdana Svih svetih.

Na temelju Odluke Uprave broj 9614/19 od 11. rujna 2019. godine i članka 8. Pravilnika o tržnom redu (Glasnik Grada ...

Opširnije

TRAŽILICA POKOJNIKA

Pristup tražilici pokojnika
*desktop verzija

 

GIS aplikacija – tražilica pokojnika
*mobilna verzija
OR kod